Anna Mårtensson får ett fint tillfälle att visa sina alster när ett nytt lyxhotell öppnar i Helsingborg i helgen.
Anna Mårtensson får ett fint tillfälle att visa sina alster när ett nytt lyxhotell öppnar i Helsingborg i helgen. Bild: Mats Widen

Anna Mårtensson ställer ut på Petter Stordalens premiär

När Petter Stordalen öppnar sitt splitter nya lyxhotell i Helsingborg visar Laholmsbördiga fotografen Anna Mårtensson sina bilder på hela entréplanet.

ANNONS
LocationHelsingborg, Laholm||

Hur kommer detta sig?

– Både jag och Miri, som är general manager för hotellet, kommer från Laholm. Jag hade en utställning i Laholm 2019-2010 som han såg och vi har pratat om att göra något tillsammans. Nu dök möjligheten upp.

LÄS MER:Musiken är magin bakom hennes bilder

Vad är det du visar upp?

– Det är fotografier, främst porträtt. Vi kallar utställningen ”Artifacial”. Det är både rätt neutrala bilder, men också en del ganska färgglada och close-ups av läppar och ögon.

Anna Mårtensson är uppväxt i Laholm. Nu arbetar hon som fotograf i Stockholm, London och New York. Bilden togs när hon ställde ut i Stadshusgalleriet i december 2019.
Anna Mårtensson är uppväxt i Laholm. Nu arbetar hon som fotograf i Stockholm, London och New York. Bilden togs när hon ställde ut i Stadshusgalleriet i december 2019. Bild: Evelina Gunnarsson

Det är hotellkungen Petter Stordalens nya anläggning Clarion Sea U vid Helsingborgs hamn som öppnar i helgen. Hotellet ståtar med 250 rum och en kongressal som rymmer 1 250 personer.

ANNONS

Vad är det för lokal som du fått förfoga över?

– Det är hela entrévåningen. Det är ett helt öppet plan där jag har väggarna bort mot hissarna och parkeringen. Alla måste passera de här väggarna för att komma in i eller ut från hotellet. Petter Stordalen kommer hit på torsdag och han har gillat mina bilder, det är kul att få höra.

Blir det någon vernissage eller drunknar det i den stora öppningen?

– Det drunknar nog lite i öppningen. Men det är ju det som är grejen, jag bor här hela helgen och har stämt möte med köpare här. Och jag har redan sålt sju bilder utan att ens ha öppnat. Det känns väldigt positivt.

Då bor du bra i helgen ...

– Ja, utsikten är helt fenomenal. Jag var här redan i december och tittade mig omkring. Det är jättekul att få vara med från början, det är inte ofta man får vara det.

ANNONS