Peter Köhler från Stockholm ställer ut detaljrika teckningar. Här vid en teckning föreställande strandpromenaden i Franska Nice före och efter terrordådet 2016.
Peter Köhler från Stockholm ställer ut detaljrika teckningar. Här vid en teckning föreställande strandpromenaden i Franska Nice före och efter terrordådet 2016. Bild: Evelina Gunnarsson

Alternativa världar visas på Teckningsmuseet

Peter Köhler ställer ut teckningar inspirerade av sagor, folkkonst och dagsaktuella händelser.

ANNONS
LocationLaholm||

Tecknaren Peter Köhler beskådar en av sina målningar i utställningen Hidden in plain sight som nyss hängts upp på Teckningsmuseet.

– Jag tänker att det är en alternativ värld som presenteras. Som är inspirerad av sagor och folkkonst men också dagsaktuella händelser. Som betraktare kan man komma hit och stanna en längre tid. Det här är ingen utställning för den som förväntar sig något minimalistiskt, säger Peter Köhler som bor i Stockholm.

I bilderna finns en mängd figurer och personer. Det går att stanna länge framför var och en av Peter Köhlers teckningar.
I bilderna finns en mängd figurer och personer. Det går att stanna länge framför var och en av Peter Köhlers teckningar. Bild: Evelina Gunnarsson

Hans bilder innehåller en mängd olika motiv och det är lätt att stanna kvar länge framför teckningarna.

– Jag skissar inte utan bilderna växer fram. Jag hade ingen aning om hur den här bilden skulle bli när jag började med att rita en rullator, säger Peter Köhler.

ANNONS

I en serie bilder är djävular, paddor och gröna toner vanligt förekommande. För den som tittar länge går det att hitta många små figurer.

Vad vill du att besökarna ska få med sig från utställningen?

– Det vore trevligt om de vill gå hem och börja teckna. Att de blir inspirerade, det är det roligaste, säger Peter Köhler.

Det började med en rullstol. Och sedan växte bilden till något som inte alls kretsade så mycket kring rullstolen som Peter Köhler tänkt.
Det började med en rullstol. Och sedan växte bilden till något som inte alls kretsade så mycket kring rullstolen som Peter Köhler tänkt. Bild: Evelina Gunnarsson

En avlång målning föreställer strandpromenaden i den franska orten Nice strax innan terrordådet 2016. Peter Köhler och hans familj var på strandpromenaden strax innan dådet.

– Målningen är gjord före och efter dådet. Jag tror inte att det är viktigt att betraktaren vet vad den föreställer men för mig är det viktigt, säger Peter Köhler.

Vernissagen är öppen mellan klockan 12 och 15 på lördagen. Sedan hänger utställningen för beskådning till och med den 24 januari.

ANNONS