Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Lindell, arbetsmarknadsutredare på Jobb Laholm.  Bild: Jerry Carlsson
Martin Lindell, arbetsmarknadsutredare på Jobb Laholm. Bild: Jerry Carlsson

Allt fler ungdomar söker feriejobb

267 stycken. Så många gymnasieungdomar har sökt feriejobb som anordnas i kommunal och föreningsdriven verksamhet i sommar.

Ansökningstiden gick ut den 28 februari.

– Det är en högre siffra än förra året och det är naturligtvis väldigt glädjande, säger Martin Lindell, arbetsmarknadsutredare på Jobb Laholm.

Nu kommer det att gallras bland de sökande.

– Vi brukar ha 120 feriejobb som en bas. Förra året lyckades vi vaska fram 170 jobb. Jag har fortfarande inte koll på hur många jobb det kan bli tal om i år. Det handlar till stor del om de ekonomiska förutsättningarna. Vi har nog mer exakta besked i maj när vi vet hur det ser ut med exempelvis de statliga bidragen, säger han.

”Många föreningar”

På grund av coronapandemin kan inte socialtjänsten att erbjuda feriejobb till ungdomarna eftersom de inte omfattas av Folkhälsomyndighetens vaccinationsprogram.

– Vi kan ju bara förhålla oss till detta faktum och därför är det särskilt kul att ovanligt många föreningar har hört av sig. Exempelvis har Laholms båda golfklubbar hört av liksom padelklubben och en cykelklubb. Föreningarna har en tro på att vi kommer att semestra på hemmaplan även denna sommar.

Vilket feriejobb är då mest efterfrågat bland de sökande?

– Jag skulle våga påstå att det är jobbet som strandvärd som är populärast. Med tanke på att det kanske blir mycket folk på de svenska stränderna även i år på grund av pandemin så kommer det troligtvis att öppnas möjligheter för ungdomarna på den sidan, säger Martin Lindell.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här