Alla glada när Nebotornet fick ny ägare

Nebotornet i Veinge har fått en ny ägare. Catarina Dittschlag kritade i går på köpekontraktet. – Jag har alltid velat ha ett slott och det här är väl så nära man kan komma, säger hon.

ANNONS
|

Daniel Finnbäck och hans far Kjell-Åke Andersson köpte det då nedgångna Nebotornet år 2011.Tillsammans lade far och son ned tusentals timmar på renoveringen och fick också ordning på den märkvärdiga byggnaden. Men för några månader sedan avled Kjell-Åke Andersson hastigt.

Daniel Finnbäck lade ut fastigheten till försäljning i november. Och nu är den såld. Affären blev klar i går eftermiddag.

– Det var min lillasyster som skickade mig en länk till annonsen. Därför sitter vi här nu, säger nyblivna ägaren Catarina Dittschlag vid fikastunden efter pappers- exercisen.

Hon och partnern Martin Wising har tänkt att fortsätta på den väg som Kjell-Åke Andersson och Daniel Finnbäck slog in. Nämligen att hyra ut Nebotornet under stora delar av året.

ANNONS

Samtidigt får Daniel Finnbäck behålla kontakten med sitt kära torn. I dealen ingår att han blir ett slags ”hustomte” på fastigheten.

–Det känns jättebra för mig också. Min och min fars era slutar här, men nu får jag följa med på er resa, säger han till Catarina Dittschlag och Martin Wising.

Den nya ägaren har rötter i Laholm.

– Min mormor är uppvuxen på Månstorp och jag har alltid varit här på somrarna, säger hon.

ANNONS