Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Aktivitetshusets lösning i coronatider – padel i november

Coronapandemin ställer till det för många. Men Aktivitetshuset ville fortsätta ge ungdomar en chans att umgås och därför spelar Laholms ungdomar både padel och golf i novembervädret.

– Vi fick till oss att vi skulle ställa om och bedriva aktiviteter för de som går på högstadiet. Det här går ju så länge vädret är bra och golfbanan är öppen. Padel tycker de väldigt mycket om, säger Petra Holm, en av fritidsledarna.

Den här veckan spelas det padel och datorspel på måndagen och onsdagen, medan golfen är planerad till helgen. Just den här måndagen var Liam Fohlin och hans vänner och spelade padel, något Liam tycker är jätteroligt.

– Man får röra på sig och vara med kompisar samtidigt. För mig är det jätteviktigt för annars är jag mest hemma hela tiden. Det är skönt att åtminstone få göra något.

"Funkar så så länge man springer”

Liam besöker Aktivitetshuset regelbundet för att umgås med vänner och han har även varit med på ett par utflykter. Att de kan fortsätta ha aktiviteter även under corona tycker han är bra och han tycker inte det är problem sett till risk för smittspridning.

– Det är jättebra. Vi är ute och vi har avstånd, jag tycker det är bra sett till corona.

Vädret kanske inte är det varmaste, men ungdomarna tycker det går att spela padel ute ett tag till.

– Det funkar så länge man håller igång och springer mycket, säger Liam.

Spelar datorspel tillsammans

Som sagt finns det mer än bara padel och golf. För att hänga med i tider när mycket blir digitalt har Aktivitetshuset även startat upp en discord-chatt, där ungdomar och ledare kan samlas.

– Där kan de som vill spela olika spel samlas eller om de bara vill ha en chatt att vara i så är det även det, säger Daniel Johansson, som även han är fritidsledare på Aktivitetshuset.

Enligt Daniel är det viktigt att hålla igång med någon form av aktiviteter även när det inte går att träffas många samtidigt inomhus.

– Det här är en social funktion för ungdomarna som behövs. Om vi inte håller igång på något sätt kan det bli ett halvår där ungdomarna inte får umgås med någon och det tror jag på lång sikt är väldigt dåligt.

Nya restriktioner kan påverka

Under måndagen annonserade regeringen restriktioner för att begränsa smittspridningen ytterligare. Hur det kommer att påverka Aktivitetshuset är ännu oklart.

– Vi får tid att planera hur det ska se ut. Vi får ta det vecka för vecka, säger Petra.

– Kanske blir det mer fokus på online-delen. Det skulle gå att ha frågesport eller bara att vi har ett forum där ungdomarna får vara och umgås, säger Daniel.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här