Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

41-åring döms till fängelse för pistolhot

41-åringen som misstänks ha satt pistolen i nacken på en kvinna i Lilla Tjärby dömdes i går mot sitt nekande till ett och ett halvt års fängelse för detta och en rad andra brott.

Kvinnan bodde granne med en man som 41-åringen skulle besöka för att göra upp vissa mellanhavanden med. Men när han fick syn på kvinnan ute på gården drog han den felaktiga slutsatsen att hon var involverad med mannen i lägenheten bredvid. 41-åringen skrek att han var polis, satte en pistol i nacken på henne och tvingade henne att lägga sig ner på marken. Proceduren upprepades sedan inne i kvinnans lägenhet innan det gick upp för 41-åringen att han gett sig på fel person.

Vid rättegången berättade kvinnan att hon hört flera skott avlossas när pistolmannen lämnade lägenheten efter att dessförinnan ha talat i telefon med grannen. Denne hade sett att 41-åringen var beväpnad och vägrade öppna när han bankade på dörren. Sekunderna senare krossades rutan i entrén av en cementplatta och flera skott avlossades.

”Visa dig så jag kan skjuta dig” ropade han utifrån verandan.

Vid rättegången erkände 41-åringen att han varit på platsen och även att han kastat in cementplattan genom fönstret. Men han påstod att han varit obeväpnad. Han hade inte sett någon annan människa och nekade helt till överfallet på grannkvinnan.

Ett par diabolokulor i lägenheten kan ha kommit från en luftpistol som påträffades i den misstänktes bostad men enligt tingsrätten är det inte uteslutet att även en soft airgun kan ha använts.

Trots att det saknas teknisk bevisning och inte finns några utomstående vittnen till händelsen menar tingsrätten att de båda Lilla Tjärbyborna gjort ett trovärdigt intryck och 41-åringen döms därför mot sitt nekande för grovt olaga hot. Han ska betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan och 20 000 kronor till hennes granne.

41-åringen döms också för en misshandel. Den inträffade när han besökte ett par i Laholm. Kvinnan i huset försökte köra ut honom och ska då ha fått ett knytnävslag i ansiktet så att hon åkte in i väggen. Efter slaget påstås 41-åringen ha visat att han var beväpnad.

Vid rättegången nekade han till anklagelserna och menade att kvinnan istället blivit misshandlad av sin sambo, något som hänt vid flera andra tillfällen, både tidigare och senare.

Tingsrättens bedömning av den samlade bevisningen är dock att 41-åringen är den skyldige och att han ska dömas för misshandel. Där-emot är det, enligt domstolen, inte styrkt att han haft med sig något vapen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här