Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisflygets helikopter från Malmö var på plats ovanför Laholm i slutet av sommaren för att hämta in flera laholmare. Två av de tilltänkta kunde hämtas in. Bild: Andreas Olsson
Polisflygets helikopter från Malmö var på plats ovanför Laholm i slutet av sommaren för att hämta in flera laholmare. Två av de tilltänkta kunde hämtas in. Bild: Andreas Olsson

31-åring i rånliga sitter häktad en månad till

31-åringen som är häktad för ett grovt rån på norra Öland, som en del av rånligan, ska vara kvar en månad till i väntan på åtal. Något som 31-åringen själv har gått med på.

I veckan ska domen komma mot den andra mannen som hämtades in med hjälp av polishelikopter från Laholm i augusti i år, misstänkt för sin inblandning i den rånliga baserat på ett löst nätverk av personer. I det andra målet är det ännu inte väckt åtal, där är det 31-åringen som än så länge är huvudperson. Han har under tiden som han varit häktad medgett att han varit på plats för att hålla vakt vid ett rån mot Ica-butiken. Men är även misstänkt för att ha varit delaktig i en stöld av en exklusiv Audi från Förslöv.

24-åring söks internationellt

Åklagaren har med hjälp av en internationell efterlysning sökt efter en 24-årig person till i det senare fallet. Även denne hemmahörande i Laholms kommun och har varit intressant för utredningen under en lång tid.

I väntan på att 24-åringen kan dyka upp någonstans håller nu förundersökningen sättas ihop mot 31-åringen. Att låta 31-åringen sitta häktad i väntan på att eventuella kumpaner ska höras är ingen större idé.

Åtal tidigast i mitten av januari

Därför kommer åklagaren att väcka åtal när de sista svaren från de tekniska bevisen kommer in och 31-åringen har kunnat höras om hans syn på vad den tekniska undersökningen visat.

Nyligen var det dags för en omhäktning i målet, med förklaring till att man väntar på de sista pusselbitarna och de kommande helgerna ville åklagaren ha till mitten på januari på sig att väcka åtal. 31-åringen gick själv med på att sitta häktad fram till dess.

LÄS MER: 24-åring i rånligan blev häktad i sin frånvaro

LÄS MER: Rånliga fick stulen bil tagen av polis – stal den på nytt

LÄS MER: Laholmare riskerar fängelsestraff för flera grova stölder

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!