Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannens väska innehöll 37 höga eurosedlar till ett sammanlagt värde av 32 742 svenska kronor. Bild: Polisen
Mannens väska innehöll 37 höga eurosedlar till ett sammanlagt värde av 32 742 svenska kronor. Bild: Polisen

3 350 euro i väskan – arbetslös åtalas för pengatvätt

Mannen är arbetslös och går på A-kassa, men hade över 3 500 euro i kontanter när polisen stoppade honom. Gåvor och besparingar, bedyrar 48-åringen. Polisen tror att det rör sig om svarta pengar.

Mannen stoppades av polisen på riksväg 15 utanför Knäred i oktober tillsammans med sin son som körde bilen. I handskfacket låg en axelremsväska som innehöll massor av eurosedlar.

Sedlar i beslag

Poliserna tyckte att det var märkligt att åka runt med så mycket kontanter och började ställa frågor. Pappan och sonen gav olika förklaringar som inte gick ihop.

Pengarna togs i beslag med misstanken att de kommer från brottslig verksamhet. Kronofogdemyndigheten beslutade därefter att utmäta hela summan för att täcka mannens skulder.

Handlar med skrot

Mannen nekar till brott. Han hävdar att han fått en del av pengarna från en släkting utomlands, att han sparat ihop en del och att han tjänar extra genom att handla med skrot. Han behöver kontanter när han besöker familjen i Europa.

I övrigt är han arbetslös, går på A-kassa och bor hos sin syster i Halmstad.

Åklagaren anser att mannen försökt dölja att pengarna härrör från brott och har nu åtalat 48-åringen för ringa näringspenningtvätt.

LÄS MER: Bröder tvättade pengar från kriminell verksamhet

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här