Arkivbild.
Arkivbild.

26-åring spottade polis i ansiktet vid ingripande

Sparkade polismannen på benet och spottade honom i ansiktet. Nu döms en 26-årig man som var bråkig och beskrevs av polisen som så full att han var som i en psykos.

ANNONS
LocationLaholm||

I början av januari förra året larmades polis till Hällebäcksvägen för att en berusad person uppträdde störande. En 26-årig person anträffades på platsen som var mycket arg och var i ett närmast psykotiskt tillstånd enligt de ingripande poliserna. Det beskrevs som att det var med stor möda som mannen kunde lastas in i polisbilen för tillnyktring.

Under arbetet sparkade 26-åringen en polis på låret och när de fått in mannen i bilen så spottade 26-åringen polisen i ansiktet. Loskan träffade polismannen på kinden och på armen.

26-åringen har inte haft något direkt försvar, han menar att han inte minns något från händelsen. Men har inte ifrågasatt att det kan ha gått till så. Han döms för försök till våld och förgripelse mot tjänsteman till skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram. 26-åringen har uppgett att hans dagar av missbruk är bakom honom.

ANNONS

LÄS MER:Bilförare åtalas för försök att backa på polis

ANNONS