20-åringen hann inte uppfatta att trafiken stod stilla

En man avled efter en kökrock vid en olycka på E6 i fredags kväll – allt pekar på att han inte såg att lastbilen stod stilla.

ANNONS
|

En 20-årig man från norra Halland var på väg söderut på fredagen. Tidigare på kvällen hade en trafikolycka inträffat i höjd med Mellbystrand. En person misstänktes i den olyckan för rattonykterhet men det rapporterades inte om några allvarliga skador. Däremot blev det långa köer på vägen. Trafiken rullade långsamt medan man höll på med räddningsarbetet. Samtidigt kom den unga mannen körandes söderut.

– Det vi vet är att han har kommit körandes och förmodligen inte hunnit registrera i tid att lastbilen körde så långsamt som den gjorde. Den har då kört in i bakdelen av lastbilens trailer, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson.

ANNONS

I nuläget är det oklart om lastbilen ifråga rullade långsamt eller stod stilla, men det är klarlagt att bilen bakom inte hann uppfatta att det var lång kö innan det var för sent.

Krockade med lastbilen – utan brottsmisstanke

Mannen körde in i lastbilens baksida och bilen kilades fast undertill. 20-åringen blev såpass skadad att han dog av sina skador på platsen.

– Genom en slagning på registreringsnumret hittade man anhöriga som kunde underrättas direkt. På så vis fick man också bekräftat den avlidnes identitet tidigt, berättar Andreas Gabrielsson som utreder olyckan.

Han hade lånat bilen av anhöriga och var ensam i bilen. Polisen vill påpeka att det inte finns några misstankar om brott trots att det är rubricerat som vårdslöshet i trafik.

Vårdslöshet i trafik

Andreas Gabrielsson förklarar att man gör så även om brottsmisstanken inte är riktad mot någon person. Varken den avlidne eller lastbilschauffören.

Lastbilschauffören ska vara skärrad av händelsen.

– Det är klart att han är mycket påverkad av det som hände, men är fysiskt oskadd, säger Gabrielsson.

Han berättar även att det är förhållandevis få som hört av sig till polisen med iakttagelser och uppmuntrar den som har sett olyckan att höra av sig.

– När det blir olyckor där man kommer över på andra körfältet så är det klart att det blir mer publikt, men vi är såklart tacksamma om vi får in de uppgifter som finns. Men i en kö med en stor lastbil bakom sig kan det såklart vara svårt att se, säger Gabrielsson.

ANNONS
ANNONS