Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

19-åring döms för våldsamt motstånd på studentfest

Under studentfesten på Strandhotellet i juni uppstod tumult på dansgolvet. En 19-åring från Halmstad har nu dömts till 60 dagsböter för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Enligt ordningsvakterna började 19-åringen att bråka på dansgolvet och de bad honom därför att gå ut. När han inte ville det tog de ett grepp på honom för att leda ut honom.

19-åringen gjorde då motstånd. Han ska bland annat ha greppat om den ena vaktens hals, krängt med kroppen och sparkat, varpå en av vakterna säger att han i panik knäade 19-åringen.

Vakterna har också berättat att 19-åringen var hotfull. Han uppgav att han visste var vakterna bodde och att de skulle få ångra sig.

Den dömde mannen förnekar brott. Han hävdar att vakterna har utsatt honom för en komplott och säger att han blev knäad flera gånger mot skrevet under ingripandet. Själv kan han ha gjort ”vissa rörelser”, men förnekar att han skulle ha gjort motstånd eller hotat någon.

Tingsrätten väljer att tro på vakternas berättelser som den noterar är samstämmiga. Domstolen anser inte att det har framkommit något som tyder på att de på något sätt skulle vilja sätta dit 19-åringen.

Däremot får inte de båda ordningsvakterna något skadestånd. Rätten tolkar inte hotet som särskilt allvarligt menat och påpekar att en vakt får anses ha en viss mental beredskap.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här