Genrebilder Varbergs tingsrätt
Genrebilder Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom

19-åring nekar till mordförsök på bröllop

En ung man från Falkenberg har häktats för mordförsöket vid ett bröllop i Knäred. Den misstänkte 19-åringen nekar till brott.

ANNONS
LocationKnäred||

Under bröllopsfesten i Knäred lördag 15 augusti blev en 35-årig man knivskuren och förd till sjukhus. Polisen utreder knivattacken som ett mordförsök.

Gärningsmännen – enligt polisen ska de ha varit flera – hade lämnat platsen när polisen kom dit, men i torsdags greps en misstänkt 19-åring. I helgen ställdes han inför en häktningsdomare i Varbergs tingsrätt.

Högre misstankegrad

19-åringen nekade till brott. Därefter hölls förhandlingen bakom stängda dörrar.

Domstolen beslutade att häkta honom på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för försök till mord. Enligt åklagaren finns det annars risk för att han på fri fot skulle undanröja bevis eller fortsätta begå brott.

ANNONS

Dömd flera gånger tidigare

Den nu häktade mannen är bosatt i Falkenbergs kommun och trots sin ringa ålder redan välkänd för polisen.

Han har dömts för brott vid tre tillfällen de senaste två åren. Det har bland annat gällt olaga hot, ofredande, misshandel och flera stölder. Han har straffats med böter och ungdomstjänst i två omgångar.

Den knivskurne är en 35-årig man från Västergötland. Han fick vård på sjukhuset och har enligt polisen inga livshotande skador.

LÄS MER:Man anhållen för mordförsök på bröllop

ANNONS