Misshandeln uppges ha ägt rum i korsningen mellan Trädgårdsgatan och Järnvägsgatan i centrala Laholm 27 mars 2019.
Misshandeln uppges ha ägt rum i korsningen mellan Trädgårdsgatan och Järnvägsgatan i centrala Laholm 27 mars 2019. Bild: Jonatan Gernes

18-åring misstänks ha brutit näsan på en person till

Två unga personer blev skallade och bröt näsan. Ett halvår gick mellan händelserna utan att den misstänkte förhördes. Nu har en 18-åring åtalats för båda brotten.

ANNONS
LocationLaholm||

HP skrev häromdagen om en 16-årig pojke som tvingades klä av sig naken och kyssa skorna på en person som också misshandlade honom allvarligt.

Det hände vid en privat fest i Laholms kommun i september förra året.

Ett halvår tidigare hade samma gärningsman pekats ut för en liknande misshandel i centrala Laholm. Den gången kunde han identifieras av sitt offer, men blev inte ens förhörd av polisen.

Sex veckor

Det var först efter den grova förnedringen utanför festen, som också filmades i utpressningssyfte, som polisen satte till stora resurser för att få tag på förövaren. Men utpekandet då var vagt och det tog polisen sex veckor av vittnesförhör och efterforskningar att identifiera och gripa den misstänkte.

ANNONS

Under hela tiden hade han alltså redan funnits i polisens rullor.

”Inte klar med dig”

Enligt en anmälan från 27 mars samma år hade han skallat och brutit näsan på en då 15-årig pojke på Trädgårdsgatan. Innan han stack sade han: ”Jag är inte klar med dig.”

Den misshandlade pojken gick till vårdcentralen. Personalen där slog larm till polisen. Patrullen pratade samma kväll med offret. Han pekade ut gärningsmannen med namn, födelseår och bostadsort.

En kompis som var med på platsen blev vittne till misshandeln. Det hela började med att våldsverkaren anklagade 15-åringen för att ha raggat på hans ex.

En snarlik förevändning låg senare bakom misshandeln på festen.

Nekar till brott

Nu har en i dag 18-åring laholmare åtalats för båda händelserna. I fallet med 15-åringen gäller det misshandel och olaga hot.

Den åtalade har medgett att han skallade, men nekar till brott. Han hävdar att båda slogs med varandra. Samma sak säger han om händelsen på festen.

Rättegång ska hållas 11 juni.

LÄS MER:16-årig pojke skallad och slagen

LÄS MER:16-åring tvingades klä av sig naken och kyssa skor

LÄS MER:Pojke tvingades klä av sig och kyssa fötter inför kamera

ANNONS