Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Övertänd hemtjänstlokal i Hishult – flera enheter på plats

Tidigt under lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en hemtjänstlokal i Hishult. Byggnaden var helt övertänd och räddningspersonal har låtit den brinna ner till grunden.

Det var strax innan 05 som larmet om en brand nådde räddningstjänsten. Enligt Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, var lokalen helt övertänd.

– Vi från räddningstjänsten är på plats tillsammans med polis och ambulans. Just nu försöker vi skydda närliggande fastigheter och fordon, sade Andersson runt klockan 05.15.

Intilliggande fastigheter räddades

Totalt rörde det sig om 15 enheter från räddningstjänstens sida och sammanlagt runt 25 brandmän. Intilliggande fastigheter samt två bilar lyckades de rädda. Däremot inte den brinnande lokalen.

– Redan när larmet kom bekräftades det att det var övertänt. Vi lät fastigheten brinna ner under kontrollerade former.

Vid 08-tiden på lördagen kunde Thomas Andersson bekräfta att branden är under kontroll, men att fem enheter från räddningstjänsten fortsatt befinner sig på platsen.

– Vi kommer att hålla med på eftersläckningsarbete hela dagen, konstaterar Andersson.

Bevakning till i eftermiddag

Samtidigt berättar han att försäkringsbolagets representanter har kommit till platsen under morgonen. Även kommunen drog direkt i gång ett arbete för att hitta ersättningslokaler.

Enligt polisens hemsida har det upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Om polisen har funnit något på platsen är sekretessbelagt av utredningstekniska skäl.

– Det finns anledning att anta att någon har brutit i sin omsorg. Ifall det skulle visa sig att man har glömt ett ljus eller en platta så ska det utredas. Sedan kan det framkomma att branden har uppstått av något elfel, men det får utredningen visa, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen i väst.

Peter Stened, även han inre befäl vid räddningstjänsten väst, bekräftade vid klockan 10-tiden att räddningsarbetet är avslutat. Däremot fortsätter efterbevakningen.

– Vi har övergått till nästa skede och är kvar för att se till att det inte blossar upp igen.

Räddningstjänsten har en tankbil och ett befäl kvar på platsen och enligt nuvarande prognos beräknas bevakningen pågå till lördagseftermiddagen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!