Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Öppna förskolan startar digitalt

En fralla levererad till dörren och en gemensam sångstund via ett digitalt möte. Det planerar Svenska kyrkan att genomföra som en alternativ öppen förskola under våren.

– Det är viktigt att kunna mötas och se varandra och göra något tillsammans även om vi inte får vara på samma plats, säger Lina Pålsson, som är förskolepedagog vid Svenska kyrkan i Laholm.

Idén kom från andra församlingar som har haft liknande möten. Lina tyckte att det verkade som en bra idé och ville testa om det skulle passa även här. Hon ansvarar för den öppna förskolan i Skummeslövsstrand och på Mellbystrandsgården i vanliga fall och tillträdde sin tjänst precis när coronapandemin startade. Därför har jobbet inte varit precis som hennes föregångares.

– Det har varit väldigt mycket nytt eftersom det är en ny tjänst för mig, men jag har också fått göra väldigt mycket annorlunda och nytänkande eftersom vi inte fått mötas, men det är inspirerande samtidigt, säger Lina Pålsson.

Provat tidigare med sångstunder

Förra året provade de att anordna digitala sångstunder vilket föll väl ut. De hade besökare från församlingen lokalt, men eftersom det låg öppet kom det besökare från hela landet.

– Det märks att folk törstar efter att mötas och göra saker gemensamt. Man letar upp de möjligheter som finns och det var mycket trevligt att få nya bekantskaper även från andra städer i landet.

Den här veckans träff blir en provomgång, med en liten gemensam fika och en sångstund. Framöver blir det inbjudna gäster från bland annat folktandvården, biblioteket och NTF som ska prata om bilsäkerhet.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här