Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öppet hus på lördag blir en happening på webben istället för i lokalerna. Carl Lundgren, rektor, hoppas kunna hålla det fysiskt den 23 januari istället. Bild: Kenny Hjälte
Öppet hus på lördag blir en happening på webben istället för i lokalerna. Carl Lundgren, rektor, hoppas kunna hålla det fysiskt den 23 januari istället. Bild: Kenny Hjälte

Öppet hus på gymnasiet blir ett digitalt möte på nätet

Möjligheten för att blivande gymnasieelever och vårdnadshavare att besöka Osbecksgymnasiet på lördag flyttas till nätet. Rektor hoppas på fysiskt besök i slutet på januari.

Som så många andra aktiviteter får öppet hus på Osbecksgymnasiet stryka på foten. Men enbart i fysisk form. Istället bjuder skolan in till möten på sin hemsida.

– Vi har legat i startgroparna från att träffas fysiskt till att göra det digitalt. Vi ska inte utsätta oss för onödiga möten just nu, då är detta ett sätt att anpassa viljan att visa våra blivande elever vad vi har för verksamhet, säger Carl Lundgren, rektor på Osbecksgymnasiet.

Det Öppna huset har varit planerat sedan länge, när det sker fysiskt kan elever och vårdnadshavare kika in på de stationer där program och profiler presenteras. Så blir det även nu med olika chattrum där deltagarna hamnar i ett videomöte på Teams.

– De olika programmen har fria händer att presentera sig. Men besökare brukar ha en hyfsat klar bild av vad de vill veta mer om för program. En del är väldigt pålästa redan och dessutom finns skolledare med som man kan ställa frågor till, säger Carl Lundgren.

Han hoppas skolan ska kunna ha en träff i lokalerna i slutet på januari som ett komplement till det digitala på lördag.

– Det är tråkigt, vi missar en känsla i detta, det personliga mötet är så viktigt. Oavsett Coronaviruset är detta ett viktigt val för ungdomarna i framtiden. Vi får göra det bästa av det just nu och hoppas att vi kan träffa dem den 23 januari i stället, säger Carl Lundgren.

LÄS MER: Osbeck får profilutbildning i gröna näringar redan 2021

LÄS MER: Nu ska Komtek bli ett eget spår att gå på Kulturskolan

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!