Keramikern Börje Jakobsson fick årets kulturpris.
Keramikern Börje Jakobsson fick årets kulturpris. Bild: Evelina Gunnarsson

Årets fyra pristagare presenterades på film

När kommunens priser inte kunde delas ut live på kommunfullmäktige fick ett representanter ge sig ut på förhand. Sedan fick ledamöterna följa med hem till pristagarna - via film.

ANNONS
LocationLaholm, Ahla, Göstorp||

Vanligtvis avslutas årets sista kommunfullmäktige med att samtliga pristagare till kommunens priser tas upp på scen för att ta emot sina priser. Men ett digitalt fullmäktigemöte och rekommendationerna på maximalt åtta personer gjorde det svårt att genomföra. Därför hade kommunen gett sig ut på turné inför årets sista möte för att överraska pristagarna. Efter fullmäktigemötet underhöll kulturskolan också digitalt.

Efter stora teknikproblem fick ledamöterna reda på pristagarna. Men offentligheten fick aldrig se filmerna, bara höra ljudet.

Ungdomsbrandkåren i Laholm fick priset årets förening.
Ungdomsbrandkåren i Laholm fick priset årets förening. Bild: Jonatan Martinson

Först åkte kultur- och utbildningsnämndens ordförande Ove Bengtsson (C) till keramikern Börje Jakobsson som tilldelades årets kulturpris.

– 25 000 kronor? Ojdå, det är ju helt fantastiskt. Och en blomsterkvast? Så vacker, sade Börje Jakobsson.

ANNONS

Årets miljöpris fick Göstorps trivselförening för sitt arbete med sunkkallan. Föreningen har tidigare fått Floravårdspriset för sitt arbete med att få bort den invasiva arten.

Göstorps trivselförening fick årets miljöpris för sitt arbetet mot den invasiva arten sunkkalla.
Göstorps trivselförening fick årets miljöpris för sitt arbetet mot den invasiva arten sunkkalla.

Ungdomsbrandkåren i Laholms utsågs till årets förening.

Kommunens personalstipendium delades ut till projektet Semi-Fip. Projektet handlar om att hemtjänstens nattpatruller utbildas och utrustas för att kunna påbörja räddningsarbete om de skulle vara på plats vid en olycka. Med en fanfar presenterade Roland Norrman (M) pristagaren.

Under jul- och nyårshelgerna kan du läsa mer om pristagarna i Hallandsposten.

ANNONS