Årets Fröjdstipendiat är Wilda Ekologiskt

Anna har namnsdag och enligt tradition delar Eva Jagrell ut årets Fröjdstipendium. Årets vinnare är Catrin Nyström som står bakom butiken Wilda Ekologiskt i Laholm.

ANNONS
|

Eva Jagrells stipendium är döpt efter duvan Fröjd och ska gå till ”dolda hjältinnor som spridit fred, frihet och fröjd till andra”. I år har det delats ut till butiksägaren Catrin Nyström som står bakom den ekologiska affären Wilda Ekologiskt i centrala Laholm.

– Det är hedrande, otroligt hedrande, säger Catrin Nyström om vinsten.

Inspirerande kvinnor

Priset har delats ut årligen sedan 2020 då stipendiestiftaren Eva Jagrell fick idén om att visa uppskattning för de kvinnor som inspirerat henne när hon först flyttade till Laholm genom att ge ut ett pris. Numera väljs vinnaren ut genom nomineringar.

Den som nominerat Catrin Nyström till priset är kunden Susannah Ling som i sin motivering bland annat vill lyfta fram att den ekologiska affären gör det möjligt ”för oss Laholmsbor att välja gott för både vår hälsa och vår planet”.

ANNONS

Verksam sedan 2014

Butiken har funnits sedan 2014 och idén om en verksamhet startade när Catrin Nyström fick barn och började tänka på miljön och hennes påverkan på den.

– Man vet att det är bra för jorden och vår planet. De som handlar hos mig förstår det, säger Catrin Nyström

Öronmärkta för välgörenhet

Av de 2 000 kronorna som Catrin Nyström fått i vinst är hälften av dem öronmärkta till välgörande ändamål medan den andra halvan ska gå till vinnaren själv. Catrin Nyström har valt att skänka en del av vinsten till Kattfotens katthem i Halmstad.

– Kanske blir det så att jag skänker hela prissumman till katthemmet. Vi får se, säger Catrin Nyström.

LÄS MER:Tre ”dolda hjältinnor” får första Fröjdstipendiet

LÄS MER:Personliga assistenter får årets Fröjdstipendium

ANNONS