Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Åke Hantoft (C) tycker inte att politikerna i kommunstyrelsen har lyssnat på utredningen som ville lägga ner Genevadsskolan. Bild: Jonatan Gernes/Arkiv
Barn- och ungdomsnämndens ordförande Åke Hantoft (C) tycker inte att politikerna i kommunstyrelsen har lyssnat på utredningen som ville lägga ner Genevadsskolan. Bild: Jonatan Gernes/Arkiv

Åke Hantoft (C) ”tjurig” över beslut om Genevadsskolan

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Åke Hantoft (C) ser ingen längre framtid för Genevadsskolan. Han är besviken över att nämndens utredning, som kom fram till nedläggning, inte fick gehör.

Frågan om vilka skolor som ska finnas och hur de ska se ut ska alltså utredas på nytt. När denna ”övergripande skolutredning” blir klar är oklart.

LÄS MER: Genevadsskolan räddad – politiker alltför oeniga

Det är inte så att det finns någon pågående eller planerad utredning med fast slutdatum. Åke Hantoft uttrycker det som att den förra stora skolutredningen från 2019 har fräschats upp under resans gång.

Ett slags pågående process?

– Ja, det kan man gott säga. Vi har också lagt in en lokalbehovsplan. Skolutredningen ska byggas ihop med den planen, säger Hantoft.

När skolplanen en dag kommer lär Genevadsskolans existens dyka upp igen, spår han.

Nästa utredning får samma resultat

– Överlevnadschansen för skolan är inte speciellt stor när vi kommer med nästa utredning heller, säger bun-ordföranden.

– Kommer en ny utredning till hösten eller nästa år kommer resultatet att bli detsamma.

”Frustrerande”, tycker Åke Hantoft om att den utredning som nu pekade på att det bästa vore att lägga ner Genevadsskolan inte hörsammades.

– Jag blir lite besviken, och brydd, när buns personal gör ett jättejobb och tar fram en utredning som tittar långsiktigt och backas upp av all personal. Sedan kommer det politiska systemet och klappar en på huvudet och säger "ni begriper inte det här riktigt”. Det blir jag tjurig på.

LÄS MER: Hantoft (C) vill ha besked om Genevadsskolan från partier

LÄS MER: Genevadsskolan kan läggas ner nästa år

LÄS MER: Politiska förbud lyfts bort från skolutredningens bord

LÄS MER: Åke Hantoft träder in i kommunpolitiken

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här