Äntligen sol – ta chansen att bada i en helt unik sjö

I helgen åker badkläderna och solkrämen fram. Blir det autopilot mot havet? Är du en god simmare kan HP annars tipsa om en badupplevelse som inte liknar någon annan.

ANNONS
|

Tre kilometer och några rejäla stenkast sydost om Kornhult hänvisar en solblekt och vindpinad blå skylt till Store Sjö badplats. Sväng in på grusvägen som kringelikrokar sig mellan tallar och kohagar fram till en parkeringsplats.

Framme! Här finns en sandstrand, badbrygga, badflotte och en grillplats – perfekt för barnfamiljen. Ett lite lugnare och sannolikt mindre trångt alternativ till de populära badstränderna vid kusten.

Men hur sticker då Store Sjö ut från andra badsjöar? Är ni några duktiga simmare i sällskapet finns här en fantastisk möjlighet att göra något unikt, men som kräver en insats. Hoppa i badkläderna, kliv i vattnet från bryggan och simma tillsammans rakt ut i sjön, passera den lilla udden och ta sikte mot sjöns nordöstra del.

ANNONS

Ni kommer att tillryggalägga några Simborgarmärken, men det är det värt.

För här, mitt ute i vattnet, kan ni sträcka ut er och vid en viss punkt plötsligt flyta omkring i Halland, Småland och Skåne – samtidigt. För det är precis här som Laholms, Markaryds och Örkelljungas kommuner möts. Väl tillbaka på stranden är ni väl värda en kaloristinn praktmåltid som rimligen består av grönkålspaj, ostkaka och spettekaka.

För fler tips på badsjöar i Laholms kommun, se bildspel.

ANNONS