Änglagården ordnar ridläger för julgåva från företagarna

Jessica Enoksson blev rörd till tårar när Företagarna överraskade med en stor check till Änglagårdens give and get.
– De här pengarna ska jag lägga undan till ett ridläger för barn när corona släpper taget om oss.

ANNONS
LocationLilla Tjärby||

I fredags trodde Jessica att gården i Ösarp utanför Lilla Tjärby skulle få ett studiebesök av lokala företagare. Hon är eldsjälen som bland annat hjälper tusentals familjer över hela landet med julklappar.

I själva verket åkte delegationen dit för att räcka över ett bidrag på 10 000 kronor, samt julklapp och en gran.

– Jag är överväldigad. Det här betyder jättemycket. Det är många barn som har föräldrar som förlorat sina jobb, boende eller anhöriga. De behöver muntras upp, säger Jessica Enoksson som driver gården med maken Hasse.

LÄS MER:Tusentals familjer ber om hjälp med julklappar

LÄS MER:Hennes belöning är att se lycka i andras ögon

Företagarna Laholm

Bakom checken står medlemmarna i Företagarna Laholm och deras sponsor.

– Vi tycker att det var viktigt det här året att göra något gott. Vi vill hjälpa att hjälpa, säger Marie Axtelius, regionchef på Företagarna i Halland.

ANNONS
En julgran, ett paket och en välgörande check. Hasse och Jessica Enoksson på Änglagårdens give and get visste ingenting om vad som väntade dem när Företagarna kom på besök.
En julgran, ett paket och en välgörande check. Hasse och Jessica Enoksson på Änglagårdens give and get visste ingenting om vad som väntade dem när Företagarna kom på besök. Bild: Jonatan Gernes

Stefan Andersson, lokal ordförande, tycker att det under pandemin har varit väldigt mycket fokus på stöd till företagare och ganska lite om hur vanliga människor har det.

– Många företag har det svårt, men samtidigt är det en del som inte har drabbats så hårt och en del har gynnats och gått riktigt bra för, säger han och fortsätter:

– Många människor har det riktigt tufft och är säkert ännu hårdare drabbade under corona. Vi tycker att Jessica gör en väldigt fin insats och vi vet att pengarna kommer ut till de behövande.

Pandemin lamslår

Föreningen har aldrig gjort något liknande tidigare.

– Pandemin lamslår allt. Julfester, vårt Awardparty, ingenting går att genomföra. Då känns det bra att göra en liten samhällsinsats, säger Stefan Andersson.

LÄS MER:Jessica Enoksson vann folkets gillande

LÄS MER:Jessica Enoksson gör stallet till mötesplats för alla

ANNONS