På en bild från övervakningskameran ser man när den maskerade tjuven klättrar upp för att ta kameran.
På en bild från övervakningskameran ser man när den maskerade tjuven klättrar upp för att ta kameran.

Övervakningskameran på järnvägsstationen borta sedan april

En maskerad person plockade ner kameran i slutet av april men stölden upptäcktes först i förra veckan vid en rutinkontroll. ”Vi måste se över våra rutiner”, säger Andreas Strand, driftchef på Kommunfastigheter i Laholm AB.

ANNONS
|

Under flera år drabbades väntrummet på Laholms järnvägsstation av skadegörelse. När någon försökte sätta eld på väntrummets toalett blev det droppen för kommunen som ansökte om att tillstånd för att få sätta upp en övervakningskamera. Kameran installerades 2016 för att skapa trygghet åt resenärerna, och har suttit där fram till den 28 april i år. På de allra sista övervakningsbilderna syns en maskerad person närma sig kameran och klippa av kablarna.

Stölden upptäcktes dock först i förra veckan i samband med en kontroll. Med andra ord har väntrummet inte haft en fungerande kameraövervakning på över två och en halv månad.

ANNONS

– Vi ska göra regelbundna kontroller på våra kameror och se om de fungerar, men här har det gått för lång tid innan stölden upptäcktes. Vi måste bättra oss på den punkten, säger Andreas Strand på Kommunfastigheter i Laholm.

Det kommunala bolaget ansvarar för driften av kommunens övervakningskameror på järnvägsstationen och Osbecksgymnasiet. Kommunen får endast hantera övervakningsmaterialet när polisen begär ut bilder i samband med en polisanmälan. Därför är det enda sättet att se om kamerorna fungerar att kontrollera på plats.

– Vi ska få upp en ny kamera i väntrummet så snart som möjligt efter semestrarna, avslutar Andreas Strand.

ANNONS