Björkliden i utkanten av Knäreds samhälle.
Björkliden i utkanten av Knäreds samhälle. Bild: Henrik Williamsson

Öde Björkliden går ny framtid till mötes

Nu är det fritt fram för fastighetsägaren Aitatse att sätta i gång med en ny detaljplan för Björkliden i Knäred. Bostäder är det som ligger närmast till hands.

ANNONS
LocationKnäred||

Ålderdomshem, gymnasieskola och flyktingboende är några av de användningsområden som Björkliden haft.

Fastighetsbolaget Aitatse, som leds av Casandra Hallberg, har tidigare velat sätta en ny förskola på den nu oanvända fastigheten. Men de planerna grusades i fjol.

LÄS MER:Kunskapsförskolan skippar Knäred – vill in i Laholm

Nu vill Casandra Hallberg göra en ny detaljplan. Kommunstyrelsen sade i veckan ja till hennes ansökan om planbesked. Men möjligheten att använda tomten till skola eller vård ströks. Bostäder och kontor är det som kommer att tillåtas.

– Fast som jag förstått det inrymmer ”bostad” ändå viss form av vårdboende, till exempel boende för äldre, säger Casandra Hallberg.

Hon framhåller att ingenting kommer att ske på stört. Men hoppas att det ska kunna hända något på fastigheten inom ett par år, när tågen ska börja stanna i Knäred.

ANNONS

– I min drömvärld bygger jag själv något där, annars hoppas jag hitta någon som vill köpa marken och exploatera den.

Ska befintliga byggnader stå kvar eller rivas?

– Det återstår att se. Jag vill skapa en plan som är så flexibel som möjligt så att jag eller någon annan ska kunna göra det som är bäst för området.

Bostäder är nu huvudspåret.

– Ja. Jag ser stor potential i fastigheten och hade förstås hoppats på förskolan. Men när det inte blev så får man tänka om och tänka nytt, säger Casandra Hallberg.

LÄS MER:Ägaren vill ändra detaljplanen för Björkliden

ANNONS