”Jaha, då förstår jag!”

ANNONS
|

Godmorgon! I dag uppmärksammar vi att en ny återvinningscentral invigs och rivstartar med ÅledsbonGösta Hallmes fundering på råttor som samlas kring sopor:

– Hur gör de på den nya återvinningscentralen vid Flygstaden för att begränsa problemet med de fyrfota besökarna? Har de exempelvis tänkt på att anlägga häckningsplatser för duvhökar, som är fenomenalt bra på att ta råttor? undrar Gösta Hallme.

Frågan är tydlig och vi bollar med varm hand över den tillPer Åhlund som bland mycket annat ansvarar för marknadsföring av Hems sophantering.

– Vi har inte några problem med råttor på andra återvinningscentraler. Här samlas allt in i slutna behållare, som stängs med lock på nätterna och sedan transporteras allt som samlas in bort härifrån, säger Per Åhlund och tillägger:

ANNONS

– Fast det är klart, får vi problem kan hans tips vara värt att fundera på.

Valborgsbevakning.Hanne Jönsson , som bor i centrala Halmstad, funderar över HP:s bevakning av Valborgsfirandet.

– Varför kunde man inte läsa i HP något om det fina Valborgsfirandet i Norre Katts park? Det är ju ändå stans största firande, med bland annat studentsångare, poängterar Hanne Jönsson.

Svaret är enkelt. Redaktionen försöker sprida gracerna och väljer om det går att besöka olika Valborgsbål genom åren.

– Jaha, då förstår jag. Ni kan ju inte var överallt, konstaterar hon.

Trottoarvurpa. I söndags snubbladeYvonne Nilsson , som bor på Fyllinge, så olycklig på en ojämnhet på en trottoar vid Viktoriagatan att hon slog sig alldeles blodig i ansiktet.

– Det finns många äldre som kan råka ut för ännu allvarligare saker än vad jag gjorde. Efter fallet tog jag mig till busstationen vid Österskans och fick hjälp. Jag tycker att det är rätt allvarlig att det finns så dåligt skötta trottoarer.

Hur ligger det till?

Är ojämna trottoarer en allmän fara i Halmstad.Ulf Holm är gatuchef på tekniska kontoret och har svaret:

– Nej, inte en allmän fara, men visst finns det ett stort underhållsbehov på gångbanor. På vägar och cykelbanor har vi det senaste året fått fördubblade anslag, där börjar det märkas tydligt att det blivit bättre.

ANNONS

– Men gångbanorna är i ärlighetens namn inte lika högt prioriterade, säger han och påpekar att skötsel av gångbanor i första hand är fastighetsägarnas ansvar. Om det uppstår allvarliga skador hjälper dock kommunen till och åtgärdar.

Målarkompisar. En grupp målarintresserade som samlas i en lokal vid Västra kyrkogården har råkat ut för att ungdomar kastar sten på fönsterrutorna. Nu senast gick rutan sönder.

– De kom åkande på moped och kastar in stenar. Det var rena turen att ingen blev skadad. En kvinna satt innanför fönstret. Bara tack vare att hon reste sig och gick iväg strax före klarade hon sig utan skador, konstaterarJan-Olof Petersson och frågar läsekretsen vad målarvännerna i föreningen Paletten ska ta sig till.

– Vi har polisanmält det, men eftersom mopedisterna har hjälm på sig är det omöjligt att se hur de ser ut. Polisen kan ju inte göra mycket när skadan reda är skedd, säger Jan-Olof Petersson.

Se där, en fråga för nästa veckas kollega att reda ut. Trevlig helg!

ANNONS