Jag känner mig ”värdefull”!

ANNONS
|

Jag har sedan 25 år tillbaka varit anställd på en och samma arbetsplats och har i och med detta blivit erbjuden en gåva. En gåva för 5 000 kronor som jag själv får se ut och välja. Detta är kanske det vanligaste, att man väljer ut något och sedan meddelar arbetsgivaren vad och var någonstans jag valt min gåva, och att de sedan har kontakt med butiken i fråga angående betalningen.

För egen del ville jag ha pengarna till en resa. Det var bara det att då måste jag beställa resan före årets slut, göra en delbetalning på 5 000 kronor, få ett bevis på detta av resebolaget, och lämna över denna till ansvarig på min arbetsplats. Jag hade en personlig kontakt med ansvarig i och med detta och fick då besked att pengarna skulle sättas in på mitt konto. Ganska omgående vad jag förstod. 5 000 kronor är ändå en hel del för mig som är ensamstående, och att då lägga ut så mycket på en gång, det märktes på kontot. Det bör tilläggas att min lön i sig inte är något uppseendeväckande.

ANNONS

Då det hade gått en vecka och jag inte hade fått in några pengar på mitt konto tog jag kontakt med personal på lönekontoret. La fram mitt ärende, och talade om att detta var ju faktiskt mina pengar som jag lånat dem till min egen present! Men fick bara till besked att de skulle ju komma tillsammans med lönen om fem dagar! Talade om att min ekonomi i dagsläget inte var den bästa, och att det fortfarande var dessa fem dagar kvar till att jag skulle få min lön. Bad vänligast om ett förskott på en liten del av denna summa. Men det förstod jag efter ett tag, att försöka få honom att förstå min situation, det var meningslöst. Han kunde inte han ta hänsyn till det! Och inte heller sätta sig in i något enskilt ärende.

Tänk att man är så "betydelsefull" att man inte skulle kunna få ut ett förskott på sin lön efter 25 år i företaget! Det är deras policy bara!

Nu fick jag bara vara så snäll att ta ut från mitt surt förvärvade sparkapital, för att klara av ekonomin resterande dagar. Jag undrar om jag får ut räntan också på de 5 000 kronor som nu landstinget "har lånat" av mig till min egen present?

ANNONS

Ja, jag nämnde väl det? Att jag jobbar i landstinget. Tur jag har er, mina patienter! Ni får mig att känna mig värdefull.

ANNONS