"Jag blev tokkär direkt, helt såld"

Under lördagen förs Sofie till altaret av sin pappa, till sitt livs stora kärlek. En kärlekshistoria som började redan på gymnasiet.

ANNONS
|

Läs även: Bröllop på sommaren vanligast

– Jag blev tokkär direkt, helt såld, säger Johan Ringberg som nu får sin Sofie Frånander.

Brudparet träffades redan på gymnasiet och har nu varit tillsammans i nio år.

Redan tidigt i förhållandet förlovade de sig, men några planer på att gifta sig fanns inte då. Johan väntade nämligen på att Sofie skulle "gå med på" att ta hans efternamn.

–Jag ville först ha mitt eget, men sen accepterade jag det, säger Sofie som efter lördagensbröllop heter Ringberg.

– En dag, helt plötsligt, sade hon att hon kunde tänka sig Ringberg. Så då var det ju bara att börja planera frieriet, säger Johan och skrattar.

ANNONS

Det första Johan gjorde var att åka till Sofies pappa och be om dotterns hand.

–Han blev helt tårögd, och sade att det var självklart att jag får gifta mig med henne.

Det var under förra sommaren som Johan friade, på klipporna i Tylösand. Och allt var planerat in i minsta detalj.

–Familj, syskon och vänner hade ställt upp ett bord med champagne och jordgubbar på klipporna. Jag lurade Sofie att vi bara skulle ut på en promenad.

Samma dag som frieriet inträffade firade Halmstadparet femårig förlovningsdag och därför trodde Sofie att Johan bara hade planerat lite extra inför den.

– Jag förstod verkligen ingenting. Att han skulle gå ner på knä kändes så långt borta. När jag såg bordet sade jag till Johan "Kolla det är säkert någon som ska fria".

Johan berättar att han aldrig tidigare har varit så nervös. Först fick han inte fram ett ord, men till sist sade han "vill du gifta dig med mig".

– Jag var så pirrig och blev tårögd. Jag fick rysningar när jag tänkte på att jag snart skulle ner på knä, säger han.

Efter frieriet för ett år sedan har bröllopsplaneringen varit i full gång. Redan i höstas började brudparet fixa med lokal till festen och bröllopet, och även med mat, dukning, inbjudningar och mycket annat.

ANNONS

När HP träffade brudparet tidigare i veckan var de båda spända och förväntansfulla inför den stora dagen.

– Kyrka och lokal till festen bokade vi för åtta eller nio månader sedan och klänning började jag prova i höstas. Jag visste att jag ville ha ett sommarbröllop, vädret gör mycket, säger hon.

Antalet gäster på den stora festen blev 62 personer.

– Jag börjar bli nervös, det är mycket som ska göras. Jag stryker lakan, fixar bord och stolar, mat, serveringspersonal. Allt ska klaffa, säger Sofie.

Bröllopet hålls i S:t Nikolai Kyrka och sedan fortsätter festen på Hertz minne. Någon bröllopsresa blir det dock inte förrän till hösten.

– Allt känns väldigt, väldigt bra. Den jag gifter mig med ska jag hålla ihop med hela livet. Jag hade tur som träffade Sofie så tidigt.

Läs även: Bröllop på sommaren vanligast

ANNONS