Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Villkorlig dom och samhällstjänst efter misshandel

En 19-årig Hyltebo döms till villkorlig dom och samhällstjänst efter en misshandel som ägde rum i Hyltebruk i somras.

Det var i juli förra året som den då 18-åriga mannen hamnade i bråk med en annan man efter att de först uttalat kvädelser mot varandra i Hyltebruk.

När den andra mannen uttalade sig om 19-åringens mamma rann det över och 19-åringen ska ha tagit tag i mannens tröja och slängt ned honom och dunkat hans huvud i marken. 19-åringen ska ha fortsatt att slå och sparka den hjälplösa mannen i huvudet när han låg ned.

19-åringen förnekar brott och uppger i polisförhör att han endast tog tag i mannens tröja och att det var en ren olyckhändelse att denne föll omkull. Att han utdelade slag berodde på att han försökte ta sig loss från det grepp som han menar att mannen hade kopplat runt hans testiklar.

Tingsrätten gör bedömningen att det mycket väl kan ha varit den skymfande kommentaren om 19-åringens mamma som utlöste attacken, men att det inte innebär att han fick slå och sparka mannen.

19-åringen döms till misshandel av normalgraden till villkorlig dom och samhällstjänst på 50 timmar, hade fängelse i stället valts skulle en månad ha dömts ut. För kränkningen som han utsatt mannen för ska han betala 5 000 kronor i skadestånd.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här