Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Villkorlig dom efter väskstöld

En av två unga män från Hylte döms efter att de båda åtalats misstänkta för att ha stulit en handväska från en kvinna på en nattklubb i Halmstad.

Det var i slutet av maj förra året som de två unga männen, då 19 och 22 år gamla, begav sig in till Halmstad efter att först ha suttit hemma hos en av dem och druckit alkohol. De båda männen anlände till Halmstad och besökte där en nattklubb.

I polisförhör har en kvinna berättat att hon lade ifrån sig sin väska när hon dansade och upptäckte fyra minuter senare att den saknades. En vakt uppmärksammade då hur de två männen från Hylte gick uppför en trappa, bärandes på en handväska. De stannade halvvägs upp och rotade igenom väskan.

Efter att vakterna omhändertaget männen och tillkallat polis uppgav den ena mannen att han tagit väskan, men kunde inte riktigt förklara varför, men att det var ”jättedumt”. Plånboken tittade han igenom för att se om där fanns några pengar.

Under rättegången tog mannen tillbaka vad han tidigare sagt och hävdade att han bara sade det eftersom polisen varit våldsam mot honom och att han var rädd att det skulle hända igen.

Den nu 20-åriga mannen döms mot sitt nekande för stöld till villkorlig dom och 50 dagsböter á 50 kronor, totalt 2 500 kronor.

Den 22-åriga mannen nekar till brott och menar att han inte befattat sig med väskan. Han frias från misstankarna och åtalet ogillas eftersom utredningen inte ger tillräckligt stöd för att han var delaktig i stölden.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här