19-åringen från Hylte blev av med sitt körkort efter att ha kört 44 kilometer i timmen för fort på en 100-väg.
19-åringen från Hylte blev av med sitt körkort efter att ha kört 44 kilometer i timmen för fort på en 100-väg. Bild: Emil Langvad/TT

Vill få tillbaka körkortet – hänvisar till corona

19-åringen som blivit av med sitt körkort vill få tillbaka det och hänvisar till coronapandemins påverkan på samhället. Men det argumentet godtar inte Förvaltningsrätten.

ANNONS
|

Den unga mannen från Hylte förlorade sitt körkort tidigare i år efter att han kört i 144 kilometer i timmen på en 100-väg. Straffet innebar också att han inte skulle få ansöka om att få göra ett nytt körkortsprov på tre månader.

Nu har 19-åringen överklagat beslutet och yrkat på att han ska få en varning istället för att körkortet återkallas. Anledningen? Coronaviruset.

I sin överklagan motiverar han det med att det dels är svårt att boka en tid till uppkörning i coronatider och att han behöver körkortet för att kunna ta sig till jobbet. Han förklarar också att anledningen till att han körde så fort var för att han behövde skjutsa sin bror till jobbet. Enligt honom följer han alltid trafikreglerna, men just denna gången hade han inget val.

ANNONS

Det argumentet fungerar inte i Förvaltningsrätten i Göteborg som avslår hans överklagan rapporterar nyhetsbyrån Siren. Förvaltningsrätten anser att hastighetsöverträdelsen inte är ringa och det finns inga särskilda skäl till varför en varning skulle vara en tillräcklig åtgärd. Därför kvarstår spärrtiden på tre månader.

ANNONS