Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skejtparken i Hyltebruk är ett exempel på vad ungdomars engagemang kan resultera i.  Bild: Hanna Nordemark
Skejtparken i Hyltebruk är ett exempel på vad ungdomars engagemang kan resultera i. Bild: Hanna Nordemark

Ungdomar får en chans att påverka beslutsfattare

Nu vill kommunen veta vad ungdomarna tycker om samhället de lever i. Kanske ser de med andra ögon på frågor som skolor, badplatser eller nya bostadsområden? Den 15 oktober anordnas en ungdomsträff.

Den 15 oktober anordnar Hylte kommun en ungdomsträff i Forum i Hyltebruk. Träffen är en möjlighet för bygdens unga invånare att komma till tals och kunna påverka sin situation och samhället de lever i. Ungdomssamordnaren Johanna Andersson står bakom höstens inbjudan.

”Det är dags att visa att ungdomar vill vara delaktiga och att de behöver vara med och påverka i frågor som berör dem. Fritidsgården och skejtparken är två exempel på vad deras engagemang kan resultera i. Nu vill vi veta hur de tycker att Hylte ska fortsätta att utvecklas”, säger Johanna Andersson på Hylte kommuns hemsida.

Ungdomar som deltar kan själva välja vilka frågor de vill lyfta. Det kan handla om allt från fritidsaktiviteter och skola till busslinjer, badplatser och nya bostadsområden.

”Efter träffen samlar vi ihop vårt material och lämnar det till beslutsfattarna. Det är en process, men vi måste börja någonstans och detta blir ett första steg mot ökad delaktighet för unga”, säger Johanna Andersson.

På grund av coronapandemin har antalet platser begränsats till 40 ungdomar. Kommunen kommer att sätta in två minibussar till och från träffen för deltagare som har svårt att ta sig dit på egen hand.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här