Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Två 19-åringar döms för blodig misshandel i a-traktor

Två unga män döms till skyddstillsyn och samhällstjänst för en otäck misshandel i en a-traktor förra året. Den tredje gärningsmannen var maskerad och inte kunnat identifieras.

Misshandeln ägde rum en lördagskväll i oktober förra året nära Örnaskolan i Hyltebruk. Tre personer deltog i våldet mot en 16-årig kille. Men en av dem var maskerad med rånarluva och har inte kunnat identifieras.

Polisens utredning har visat att 16-åringens exflickvän, efter ett bråk med honom, tog kontakt med den våldsamma trion. Trion sökte upp 16-åringen som då satt i en a-traktor med fönsterrutan nedvevad. Han fick en knytnävsslag mot näsan och sedan hoppade den maskerade mannen in i bilen och fortsatte mata slag mot huvudet och örat. 16-åringen har uppgett att männen sedan öppnade bildörren och gav honom 10-15 hårda sparkar mot benen.

Två 19-åriga män pekades ut av vittnen efter den blodiga misshandeln. Förutom de fysiska skadorna har händelsen framkallat rädsla hos den utsatte killen. Han berättar i polisförhör att han inte vågar åka någonstans längre, utan håller sig hemma eller hos kompisar.

Döms till skyddstillsyn

Halmstads tingsrätt har bedömt hans uppgifter som mycket trovärdiga och har även fått samstämmiga uppgifter från flera vittnen som befann sig på platsen.

Båda 19-åringarna döms till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst eftersom de utförde misshandeln i samförstånd. Den ena av dem döms också för övergrepp i rättssak eftersom han i samband med misshandeln ropat ut att det inte fick finnas några vittnen på platsen. Men vittnen fanns det gott om, runt 15-20 personer. Ett vittne fick höra orden ”vittnar du så dör du”.

I den andra 19-åringens dom ingår ytterligare en misshandel samt ofredande och skadegörelse. På nyårsafton förra året ska han ha kastat in smällare i en villa. När han blev konfronterad av ägaren slog han honom i ansiktet och sparkade mot hans kropp. Därefter tog 19-åringen en vägskylt och slog den mot villaägarens två bilar, vilket ledde till att flera rutor krossades på bilarna.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här