Tre personer misstänks för grov misshandel, grovt hemfridsbrott och stöld efter att de brutit sig in i en persons bostad i Örnabäckshult och misshandlat denne med sparkar och tillhyggen under måndagskvällen.
Tre personer misstänks för grov misshandel, grovt hemfridsbrott och stöld efter att de brutit sig in i en persons bostad i Örnabäckshult och misshandlat denne med sparkar och tillhyggen under måndagskvällen. Bild: Erika Arnadottir/arkiv

Trio anhållen efter misshandel med sparkar och tillhyggen

De tre personer som misstänks för en grov misshandel i Örnabäckshult på måndagskvällen har anhållits. Enligt polisen har de sparkat och slagit offret med tillhyggen. De misstänks nu även för stöld, alternativt försök till stöld.

ANNONS
LocationHyltebruk||

– Det är tre personer som tränger sig in i en annan persons bostad och den personen blir misshandlad med sparkar och tillhyggen. Dessutom tillgriper man kläder som tillhör målsägaren. Vi är snabbt på plats och kan gripa de tre misstänkta, berättar Jens Christensen vid polisens krimjour, på tisdagsförmiddagen.

LÄS MER:Tre gripna misstänkta för grov misshandel i Hylte

Händelsen ägde rum i Örnabäckshult, som är ett bostadsområde i Hyltebruk.

Initialt var trion enbart misstänkt för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Men efter uppgifter om att de misstänkta även ska ha försökt plocka med sig kläder är de tre personerna också misstänkta för stöld, alternativt försök till stöld.

– De har på något sätt brutit sig in där. Den boende har inte släppt in dem frivilligt, utan de har brutit upp dörren.

ANNONS

De tre misstänka var för berusade för att höras på måndagskvällen, och har i stället förhörts på tisdagen. Polisen har även beslutat sig för att anhålla personerna, som likt offret alla är i 20–25-årsåldern.

– De vill inte uttala sig utan försvarare närvarande, så åklagare kommer se till att de får försvarare. Sen ska de höras senare under dagen, säger Jens Christensen.

Under dagen kommer polisen också att genomföra en teknisk undersökning och hålla förhör med vittnen.

ANNONS