Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Persson är stationsbefäl vid polisen i Falkenberg/Hylte. Bild: Håkan Johansson/arkiv
Anders Persson är stationsbefäl vid polisen i Falkenberg/Hylte. Bild: Håkan Johansson/arkiv

Tre misstänkta män gripna efter inbrottsvåg på landsbygden

Allmänhetens tips och observationer ledde till att polisen kunde gripa tre misstänkta gärningsmän för flera förrådsinbrott på landsbygden, bland annat i Hylte. Vid en husrannsakan i Bredaryd hittades röjsågar, motorsågar och diverse verktyg.

– Exakt hur många inbrott och i vilka områden de här personerna har gjort inbrott är svårt att svara på i nuläget. Det är ett gediget arbete som pågår nu för att försöka spåra godset till olika målsägande, säger Anders Persson, stationsbefäl vid polisen i Falkenberg/Hylte.

Som Hallandsposten har skrivit förut har det varit en våg av inbrott i förråd i Hylte kommun, bland annat i Torup och Femsjö. Efter inbrotten har invånare har varit extra vaksamma och det har nu gett utdelning.

LÄS MER: Fastighetsägare känner sig maktlösa efter inbrotten

LÄS MER: Polisens råd: ”Fotografera och märk dina verktyg”

Efter nya stölder som begicks i helgen fick polisen in ett tips med en värdefull observation från en privatperson. På måndagskvällen åkte en patrull ut till en adress i Bredaryd för att hämta en person till förhör, men det hela slutade med att tre män i 30–40-årsåldern greps. Polisen beslagtog en stor mängd misstänkt stöldgods, som röjsågar, motorsågar och diverse verktyg.

– Vi misstänker att de har samarbetar. De kan mycket väl ha begått brott på olika håll, m.en alla tre har haft samma utgångspunkt och var på samma ställe när de greps. En av männen är skriven i Bredaryd, de andra vet jag inte i nuläget, säger Anders Persson.

Vad har allmänhetens tips betytt för er utredning?

– Tips från allmänheten betyder alltid jättemycket för vårt arbete. Det är en pusselbit på vägen till att kunna gripa gärningsmän som vi gjorde i detta fall.

De tre männen är misstänkta för stöldbrott alternativt häleri.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här