Trafikverket lovar att titta närmare på situationen

Trafikverket har ännu inte hunnit se över trafiksituationen på Nyhemsgatan, men kommer att åka ut till sträckan så snart som möjligt.

ANNONS
|

– Vi hade nog tänkt göra det före semestrarna, men jag vet inte om vi hinner det. Vi siktar på att ha ett ställningstagande klart i början av hösten, säger Jan Törnell vid Trafikverkets regionkontor i Halmstad.

Första steget blir att göra en bedömning av trafiksituationen och eventuellt en hastighetsmätning.

– Vi behöver börja med att titta på plats för att få en bättre kännedom om problemet. Därefter bedömer vi om det behövs göras en hastighetsmätning eller några akuta åtgärder.

I en samlad inventering kontrollerar myndigheten antal fordon, andel tung trafik, hastighet, siktförhållanden och tillgång till gång- och cykelvägar på vägsträckan. Först efter att inventeringen är gjord kan det bli aktuellt med permanenta åtgärder. Vilken typ av trafikhinder som kan komma att sättas upp på Nyhemsgatan vill Jan Törnell inte spekulera om.

ANNONS

– Börjar vi nämna åtgärder har vi nästan utlovat något och det hänger ihop med pengar.

Han påpekar att allmänhetens synpunkter är väldigt värdefulla för myndigheten.

– Det är de som vet hur situationen är och vilka risker som finns där de bor. Tyvärr är det så att problemet med överskridande av hastigheten finns på många platser runt om i Halland och det är en resurs- och prioriteringsfråga om var och när vi kan göra hastighetsdämpande åtgärder.

ANNONS