Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Full rulle. Trots snö och blåst var det bara glada miner på Torulunds is som är stor nog att rymma många åkare.

Torulund har fått på sig sitt istäcke

När vintern gjorde intåg och kylan visade sig stanna ett tag satte Torups bandyförening igång med att förbereda idrottsplatsen för vintersport. Efter många timmars arbete ligger nu ett vackert istäcke på Torulund och inbjuder till skridskoåkning.

- Nu är det utmärkt is på Torulund! Vi har hittills lagt ungefär 60 timmar på att få isen så bra som möjligt. Det har varit kanonförhållande, även om det kunde ha varit lite kallare. Nu har det kommit snö men det är ingen fara, den tar vi bort, säger Bengt-Åke Torhall, kassör för bandyföreningen som spenderade förmiddagen med att ploga isen.

I veckan har skolorna passat på att utnyttja isen medan väderförhållandena tillåter. På torsdagen hade några klasser från Torups skola friluftsdag på isen.

- Jag gillar att göra trix, som att stå på ett ben eller att göra köttbullen, säger Nathalie Johansson som tillsammans med kompisarna Nadja Lövdal och Ida Bengtsson visade prov på sin konståkning.

Alf Mikael Persson körde en egen stil och åkte på knäna.

- Jag kan inte åka alls, det är så glatt. Då är det bättre att sladda såhär, säger han och hasar vidare på knäna.

Bengt-Åke Torhall framhåller att alla är välkomna att åka skridskor på Torulund.

- Även på helgerna och vi har belysningen tänd till klockan 21 på kvällarna, säger han och hoppas att isen ska ligga kvar fram till sportlovet.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här