Tiraholms fisk tog ett snabbt beslut om att bygga en ny glassbar, som komplement till restaurangen, gårdsbutiken och hotellet.
Tiraholms fisk tog ett snabbt beslut om att bygga en ny glassbar, som komplement till restaurangen, gårdsbutiken och hotellet. Bild: Privat

Tiraholms fisk öppnar nybyggt glasskafé

En sommar som uppmanar till svemester och utflykter i närområdet har fått ägarna till Tiraholms fisk att bredda verksamheten.
– Vi har tagit ett snabbt beslut att satsa på att bygga en ny glassbar som förser gästerna med glass utomhus, säger Malin Ekwall.

ANNONS
|

I coronapandemins spår går många företag inom besöksnäringen på knäna. Även Tiraholms fisk har tappat i antal restaurang- och hotellgäster. Med det rådande läget behövde verksamheten ett till ben att stå på, samtidigt som orden svemester och hemester är på allas läppar.

LÄS MER:Vattenforskningen fortsätter i Tiraholm trots forskarnas frånvaro

– Det är klart att det ställer krav på oss att på ett säkert sätt kunna ta emot och skapa värden för våra gäster. Men är det någonstans det ska vara tryggt att befinna sig i dessa tider så är det väl i och nära naturen? säger Malin Ekwall som driver Tiraholms fisk tillsammans med familjen.

I samarbete med en lokal snickare har företaget nu lyckats bygga ett glasskafé på mindre än en vecka. I lördags serverades de första glassarna.

ANNONS

– Givet att gästerna fortsätter att komma ger nysatsningen oss också möjlighet att säkra de sommarjobb till bygdens ungdomar som vi vet har stor betydelse, säger Malin Ekwall.

Glasskaféet har byggts på mindre än en vecka.
Glasskaféet har byggts på mindre än en vecka. Bild: Privat

Utöver glasskaféet kommer restaurangens uteservering att glasas in för att få till fler bekväma matplatser.

– Vi är mycket angelägna om att göra det trevligt för våra trogna stammisar som varit kunder hos oss i decennier.

I lördags arrangerades också en bakluckeloppis på Tiraholm. Både besökare och utställare uppmanas att hålla avstånd från varandra och vidta de försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till.

LÄS MER:Tiraholms fisk ska ge hallänningar matinspiration

ANNONS