Thang göms undan från myndigheterna

Redan i helgen gömdes Thang på okänd adress av sina vänner eftersom de var oroliga för att myndigheterna skulle försöka hämta honom till förvar inför utvisningen.

ANNONS
|

- Han är gömd just nu. I och med att vi bara hade en vecka på oss att kunna påverka det här så hinner vi inte få några svar från Migrationsverket, säger en av personerna som medverkat i gömningen.

Personen vill nu få svar från myndigheten angående en omprövning av ärendet.

- Vi känner att utvisningen är orättvis och ska inte få ske. Det är bara att hoppas på det bästa.

Politikern Sebastian Stenholm (S), som engagerat sig i fallet, håller nära kontakt med Thang och meddelar att han efter omständigheterna mår bra.

- Så bra som man kan förvänta sig i en sådan situation. Men många är engagerade i hans fall och jag kan säga att myndigheterna får leta med livligaste fantasin för att hitta honom.

ANNONS

Eftersom myndigheterna misstänkte att Thang skulle gömmas letade man, genom polisens försorg, redan i helgen efter honom på en rad adresser. I Sverige är det inte olagligt att gömma en flykting.

- Bara om han begått ett brott, men i det här fallet kan man säga att det är Thang som utsatts för brottet av myndigheterna, menar Stenholm.

Han tror att polisen kommer fortsätta leta en tid och att Thang sedan blir efterlyst.

ANNONS