Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tillsammans. Än så länge är det 100 personer som har anmält sig till Lilla klassikern i Skärshult. Mahammad Okko är en stolt deltagare.

Svenskar och nyanlända bildar lag

Två svenskar och två nyanlända bildar lag för att tillsammans genomföra Lilla klassikern. Integrationsprojektet har redan över 100 anmälda.

– Det är jätteroligt, vi har fått förlänga anmälningstiden för det är så många som vill vara med. Jag gissar och hoppas på att vi blir runt 200 personer som deltar, säger Anna Larsson, som arrangerar loppet.

Hon har i ett tidigare integrationsprojekt lärt känna Mohammad Abazeed och tillsammans med honom gör hon den vanliga klassikern. Nu jobbar de tillsammans för att skapa Lilla klassikern där fyra personer, två etablerade svenskar och två nyanlända, gör var sin gren och tillsammans bildar ett lag.

– Det ska bli jätteroligt. Det är viktigt för oss att få prata svenska och lära känna svenskar. Jag blir inte ledsen om vi inte blir kompisar, det är bara kul att få tillfälle att öva på svenskan, säger Maxsa Hamdan, som har valt att cykla.

Fyra tillfällen under sommaren får hela gänget möjlighet att träffas för att träna tillsammans. Loppet avgörs den 20 augusti i Skärshult, där en person simmar 200 meter, en annan går eller springer fem kilometer, en tredje cyklar två mil och en fjärde kör fem kilometer på en stakmaskin.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här