Susanne Larsen, Sverigesdemokraternas ordförande i Halland. Bild: Andreas Apell
Susanne Larsen, Sverigesdemokraternas ordförande i Halland. Bild: Andreas Apell

Susanne Larsen: ”Blir en fråga för riksorganisationen”

– Märker jag att någon i mitt flöde gör minsta koppling till något högerextremt tar jag bort vederbörande som vän på Facebook, säger Susanne Larsen, Sverigedemokraternas ordförande i Halland.

ANNONS
|

Läs även:SD-ordförande gillade tårta med naziflaggor

Som distriktsordförande säger Susanne Larsen sig känna Stina Isaksson väl.

– Det här är extremt beklagligt, men jag kan inte tänka mig att Stina skulle hysa några som helst nazistiska sympatier, säger Susanne Larsen och förklarar hur svårt det är att ha koll på sina så kallade vänner på Facebook om de är flera tusen.

– Jag utgår nu från att det här blir en fråga för riksorganisationen.

I våras öppnade SD:s medlemsutskott för övrigt ett ärende kring just Susanne Larsen, med anledning av hennes FB-inlägg. I dessa har hon bland annat beklagat sig över att regeringen ”med sina moskébyggen” erkänner islam som en religion så att muslimerna, som är ”ondska och farliga”, fått vad de behöver för att ”fortsätta sitt uppdrag”.

ANNONS

I Hylte blev SD näst största parti i riksdagsvalet 2014 med 1 135 röster (18,5 procent). Lokalt blev SD dock bara tredje parti med 691 röster (11,2 procent).

Eftersom SD har 4 av de 39 mandaten i Hylte representerades partiet tidigare av Stina Isaksson, Monica Grönroos, Finn Dahl och Jerzy Golowkin. De två sistnämnda är dock numera politiska vildar.

Finn Dahl hoppade av SD efter att ha delat ett kritiserat FB-inlägg om en drunknad flyktingpojke.

Jerzy Golowkin lämnade i samma veva som han uteslöts efter en intern partistrid. Han petades tidigare i år även som nämndeman i hovrätten efter att ha delat ett inlägg om dödsstraff för pedofiler.

ANNONS