Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Isaksson (SD) har tidigare riktat kritik mot att Rydöbruks skola inte har rustats upp på många år. ”Hur ska Hylte kommun kunna bryta den negativa befolkningsutvecklingen i kommunen när vi inte håller efter svårt nedgångna skolor/byggnader”, skriver Isaksson i en av sina interpellationer. Bild: Isabel Bark
Stina Isaksson (SD) har tidigare riktat kritik mot att Rydöbruks skola inte har rustats upp på många år. ”Hur ska Hylte kommun kunna bryta den negativa befolkningsutvecklingen i kommunen när vi inte håller efter svårt nedgångna skolor/byggnader”, skriver Isaksson i en av sina interpellationer. Bild: Isabel Bark

Stina Isaksson (SD) uttrycker missnöje kring SFI och befolkningsutveckling

Sverigedemokraten Stina Isaksson undrar hur man på politisk väg ska kunna bryta den negativa befolkningsutvecklingen. Frågan väcks i en av fyra interpellationer som hon lämnat in i veckan.

”Hylte kommuns befolkning minskade med 166 personer 2020, i klartext är det katastrof för kommunen”, skriver Stina Isaksson (SD) och undrar hur Hylte ska kunna vända detta efter att man gjort besparingar inom skolan.

Interpellationen är ställd till kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S). En annan fråga rör kommunens arbete mot barns övervikt och ohälsa, vilket Isaksson också kopplar till skolan och elevers resultat. Hon vill veta varför Hylte kommun har tackat nej till en koordinatorstjänst som delfinansieras av Region Halland och var tänkt att sätta igång det förebyggande arbetet genom aktivitetsgrupper för barn.

LÄS MER: SD vill se mer aktiva satsningar för barn med särskilda behov

Interpellationerna kan komma att lyftas till debatt under kommunfullmäktiges möten och Ronny Löfquist kommer även få möjlighet att svara Isaksson skriftligt.

I veckan har Stina Isaksson lämnat in ytterligare två interpellationer. Hon undrar om kultur- och folkhälsonämndens ordförande Birgitta Årzén (S) planerar att göra några effektiviseringar inom SFl-verksamheten (svenska för invandrare).

Till barn- och nämndens ordförande Maria Hedin (S) ställer hon en fråga om varför nämnden de senaste åren inte har satsat på en kommunal logoped för barn med försenad tal- och språkutveckling.

Interpellation

En interpellation är en fråga som riktar sig till ett kommunråd eller någon nämndsordförande. Frågan ska helst gälla ärenden som är av större intresse för kommunen.

Interpellationen ska alltid besvaras skriftligt. Alla ledamöter i kommunfullmäktige får möjlighet att delta i debatten till skillnad mot vad som gäller vid en enkel fråga. En interpellation leder inte till något beslut i fullmäktige.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!