Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Isaksson (SD) vid Rydöbruks skola. Bild: Isabel Bark/arkiv
Stina Isaksson (SD) vid Rydöbruks skola. Bild: Isabel Bark/arkiv

Stina Isaksson (SD) flaggar för säkerhetsbrister runt skolor

Sverigedemokraten Stina Isaksson kräver svar på hur det står till med barnens säkerhet på parkeringar och områden runt kommunens skolor.

Stina Isaksson (SD) har lämnat in en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) där hon vill veta hur högt han prioriterar säkerheten runt kommunens skolor. Framför allt är hon kritisk till hur det ser ut vid Rydöbruks skola.

– Vi lade en motion om att utöka den befintliga skolgården så att den även omfattar förrådet. Det är bara en tidsfråga innan det sker en allvarlig olycka. För bara någon vecka sedan var det ett barn i Krokoms kommun som miste livet för att hen cyklade bakom en lastbil som backade in, säger Stina Isaksson och tillägger:

– Vid Rydö skola är det ofta lastbilar som backar ner i området där barn rör sig. Därför vill jag flagga för att detta är ett allvarligt problem.

I samband med kommunfullmäktiges möte blev det ingen debatt, utan Ronny Löfquist lämnade sitt obligatoriska skriftliga svar på interpellationen:

”Säkerheten är givetvis prioriterad inom alla våra verksamheter. Skulle det komma signaler från verksamhetsansvariga att det finns brister i säkerheten förväntar jag mig att detta åtgärdas omgående”, skriver han.

Redan i januari i år beslutade kommunfullmäktige att avslå SD:s motion på samma tema.

”Jag har inte mandat eller är i position att överpröva fullmäktiges beslut”, menar Löfquist.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här