Renoveringen och ombyggnationen av vårdcentralen i Torup ska vara klar i slutet av januari.
Renoveringen och ombyggnationen av vårdcentralen i Torup ska vara klar i slutet av januari. Bild: Fredrik Almryd

Snart går flyttlasset för vårdcentralen i Torup

Det blir inte en lång flytt för personalen på vårdcentralen i Torup när de nyrenoverade lokalerna står redo i slutet av januari.

ANNONS
LocationTorup|
|

Ombyggnationen och renoveringen av vårdcentralens lokaler i Torup har varit på tapeten ett bra tag men nu ser personalen slutet på arbetet.

– Vi har stängt den 29 januari och så flyttar vi den dagen och öppnar på måndagen 1 februari igen, säger Maria Wahlström, verksamhetschef för vårdcentralerna i Torup och Hyltebruk.

Flytten blir inte så lång, för det är till den angränsande delen av vårdcentralen, som tidigare var folktandvård, som nu i ordningsställs.

– Det är en totalrenovering kan man säga. Där folktandvården tidigare låg, har vi nu byggt om till BVC, diabetessjuksköterskemotagning och personalutrymmen.

Även den gamla läkarmottagningen totalrenoveras och receptionen görs om. Alla lokaler fräschas upp med bland annat nytt ytskikt. På baksidan av byggnaderna byggs det en ny infektionsingång i anslutning till akutingången.

ANNONS

– Fördelarna blir att vi kan ha bättre samarbete mellan läkarmottagnings personal och distriktssköterskemottagningen så vi kan arbeta på ett helt annat sätt.

Maria Wahlström tror att ombyggnationen kommer att bli ett stort lyft för personalen. Samtidigt kommer den totala ytan bli mindre eftersom den gamla läkarbostaden närmast sjön inte längre kommer att behövas.

Det blir inte heller aktuellt med någon personalförändring lovar Maria Wahlström.

Andra nyheter som berör vårdcentralerna i kommunen är att sedan den 1 januari så är alla invånare listade hos Hylte vårdcentral vilket även innefattar Unnaryd och Torup.

– Från och med den första så är alla listade hos vårdcentralen Hylte även om man besöker Torup. Man går där man brukar gå och vi hjälps alltid åt. Finns det inte tid på det ena stället så kan man få en tid på det andra stället om det behövs.

Alla invånare i Torup ska ha fått ett brev om den nya listningen för två veckor sedan.

ANNONS