Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wellpapparken fastnade i maskinen. Det var upprinnelsen till olyckan, som enligt Arbetsmiljöverket berodde på att maskinoperatören inte följde sina instruktioner.  Bild: Isabel Bark
Wellpapparken fastnade i maskinen. Det var upprinnelsen till olyckan, som enligt Arbetsmiljöverket berodde på att maskinoperatören inte följde sina instruktioner. Bild: Isabel Bark

Smurfitolyckan utredd efter arbetsmiljöinspektion

Olyckan då en arbetare på wellpappfabriken klämdes, berodde på att den klämde och dennes arbetskamrat inte följde instruktionerna för den maskin de jobbade vid.

Det slår Arbetsmiljöverket fast i sin utredning av olyckan. Den klämde maskinoperatören blev inte allvarligt skadad, men fick ändå köras till vårdcentral med ambulans.

HP har tidigare berättat om olyckan vid Smurfit Kappas fabrik i Brännögård, vilken inträffade 8 januari i år . Wellpappark som skulle vikas hade fastnat i maskinen och operatörerna satte maskinen igång för att lättare få loss de sista. Den enes arm klämdes då mellan balkar som lyftes.

Arbetsmiljöverket gjorde ett besök nyligen vid fabriken för att se maskinen och rapporten från detta anger orsaken till olyckan. Eftersom det är arbetsgivaren som enligt lag har det fulla ansvaret för arbetsmiljön vill nu verket att denne bättre ser till - via uppföljningar och kontroller - att personalen följer sina instruktioner.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!