Bilen som smet uppges ha varit silverfärgad, eventuellt en Volvo s80 enligt Polisens tidiga efterlysningar i torsdags.
Bilen som smet uppges ha varit silverfärgad, eventuellt en Volvo s80 enligt Polisens tidiga efterlysningar i torsdags. Bild: Yvonne Åsell / SvD / TT

Smitningsolyckan i Långaryd: "Jag såg att bilen var silverfärgad”

Polisen hade under fredagen ännu inte fått tag på den bil eller den person som i torsdags körde på en man i 60-årsåldern i Långaryd, och sen smet från olycksplatsen.

ANNONS
|

Polisen är också försiktig med signalementet på bilen, som på torsdagen uppgetts ha varit silverfärgad och troligen också en Volvo s80.

– I dagsläget vill jag inte kommentera vilka uppgifter vi har om bilen, säger Kristoffer Sixten, utredningsledare vid Polisen Falkenberg/Hylte.

Han överlämnade på fredagsmorgonen utredningsuppdraget till en kollega som är i tjänst först på måndag. Därför har ett eventuellt sökande förmodligen inte haft någon sammanhållen styrning ännu.

Det var mellan 11 och halv 12 i torsdags som mannen blev påkörd av en bil. Han promenerade utmed länsväg 881, som sträcker sig från Höljeryd i söder till Yttersjöholm och länsgränsen mot Gislaved i norr. Vid Strömhult varsnade mannen att en bil kom bakifrån.

ANNONS

Den uppgiften lämnade han liggande på bår till en polispatrull som i Torup mötte ambulansen på väg till sjukhuset i Halmstad.

– De stannade till och vi kunde ta uppgifter där, berättar Emelie Rapp, stationsbefäl vid polishuset i Falkenberg. Mannen hann se, innan han blev påkörd, att bilen var silverfärgad.

I anteckningarna läst från ambulanssamtalet finns dock inte noterat att bilen var en Volvo, eller om den var av något annat fabrikat.

I det knapphändiga utredningsmaterialet finns också antecknat ett ”vittne”. Men polisen har ingen uppgift att lämna om huruvida det gäller någon som såg själva olyckan eller om det var en person som i efterhand kom till platsen och hittade den skadade mannen. Denne, som är född 1956, beskrevs vid ambulanslarmet som ”ordentligt mörbultad men ej livshotande” och ”blöda från huvudet”.

ANNONS