Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Skyddstillsyn för 32-årig man efter misshandel i park

En misshandel i grönområdet utanför Ica i Hyltebruk resulterar i skyddstillsyn för en 32-årig man. Utan förvarning gav han sig på en annan man och slog honom flera gånger i ansiktet.

En sommarkväll förra året möttes de båda männen i parken nära Ica-butiken i Hyltebruk. De kände inte varandra, men började småprata. Männen var berusade och helt plötsligt övergick samtalet i en attack från den yngre mannen. Efteråt minns ingen av dem vad samtalet handlade om.

”Helt plötsligt började han slå mot mig i ansiktet”, berättar den äldre mannen i polisförhör.

Vittnen såg hur 32-åringen slog både öppna och knutna nävar mot den äldre mannens mage, bröstkorg och ansikte. Vittnena larmade polis och försökte avbryta attacken.

32-åringen satte sig gränsle över mannen och fortsatte puckla på honom med slag. Enligt vittnena såg den äldre mannen medvetslös ut, när två kvinnor gick fram och till slut fick den yngre mannen att lugna sig.

32-åringen förnekar misshandeln och hävdar att den äldre mannen hamnade på marken eftersom han var full och hade ramlat.

Vittnenas berättelser och den äldre mannens skador styrker att misshandeln ägde rum. Halmstads tingsrätt dömer 32-åringen till skyddstillsyn, inte bara för misshandeln utan också för ett fall av skadegörelse och ett olaga hot. När det gäller det sistnämnda ska han ha hotat en kvinna att anlägga en mordbrand i hennes hem.

Eftersom mannen lever under oordnade förhållanden och har missbruksproblem bedöms skyddstillsyn som en lämplig påföljd för att han ska avhålla sig från fortsatt brottslighet.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här