Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Skolbuss i olycka: ”Ligger på sidan”

En skolbuss med omkring 30 mellanstadieelever på väg från Hyltebruk till skolan i Landeryd körde av vägen och landade på sidan i diket. Ingen ska ha kommit till skada.

Strax efter klockan 10 på torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka med buss på Hyltevägen, mellan Hyltebruk och Landeryd. Flera räddningsfordon skickades till platsen.

– Det är en skolbuss som kört av vägen och ligger på sidan, sade Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten, kort efter larmet.

Mellan 25 och 30 skolelever befann sig i bussen när den körde av vägen och välte strax söder om Landeryd. Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska busschauffören ha väjt för en älg.

Inga skadade

Både chaufför och passagerare tog sig ut ur bussen och ingen har kommit till skada. Ett barn skickades dock till vårdcentral för kontroll.

– Man har tydligen krossat en ruta till bussen för att få ut alla barn. De ska vara chockade och ledsna, säger Christer Fuxborg som är presstalesperson för polisen.

– Alla hade bälte på sig, hade någon inte haft det hade de varit skadade även om bussen bara landade på sidan. Det är väldigt viktigt att använda bälte även i buss, säger Stefan Rane på räddningstjänsten.

Enligt uppgifter från räddningstjänst och polis har samtliga inblandade klarat sig bra under omständigheterna. Skolbarnen, som haft slöjdlektion på Örnaskolan i Hyltebruk och var på väg tillbaka till skolan i Landeryd, blev upphämtade av en ny buss. Samtliga vårdnadshavare kontaktades under förmiddagen.

Polisen kommer utreda olyckan. Den initiala rubriceringen är vållande till kroppsskada.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!