Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Skolan i Kinnared går under 28 miljoner

Skolprojektet i Kinnared blir inte dyrare än de 28 miljoner som finns avsatt i investeringsbudget.

– Det innebär att vi inte behöver ta upp investeringen i fullmäktige på nytt och att byggstarten blir nu i höst, säger kommunrådet Ronny Löfquist (S).

Anbuden är genomgångna men resultatet av upphandlingen har ännu inte gjorts offentlig, mer än att lägsta anbud ligger inom vad kommunen avsatt till projektet, vilket handlar om att bygga om befintlig skola och anlägga en ny förskola intill densamma.

Kommunens senaste stora skolinvesteringar har annars lämnat en bitter eftersmak. Både Kråkbergsskolan, vilken invigdes 2017, och renoveringen av Unnaryds skola (2018) blev långt dyrare än preliminära beräkningar och budget. Det fick politikerna att besluta om grundligare projektering av just Kinnared. Det har gett ett "gott resultat", menar kommunrådet.

– Det här är glädjande och jag hoppas att det inte är en engångsföreteelses, säger Ronny Löfquist och anger att han fortsättningsvis vill lägga vikt på projekteringar.

Det finns behov av åtgärder vid Kinnareds skola som inte ingått i huvudupphandlingen, bland annat behov av reparationer av gymnastiksalen och miljön på skolgården. Anbudsgivarna har gett priser på dessa. Det blir nu en fråga för politikerna om dessa arbeten, totalt beräknade till 4,4 miljoner, ska beställas - med i så fall tillskjutande pengar.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här