Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Skola invaderades av rysliga varelser – och en dinosaurie

Örnaskolan i Hyltebruk invaderades på fredagen av rysliga varelser, häxor, banditer – och en dinosaurie. Både elever och lärare gick in helhjärtat i sina karaktärer när elevrådet höll en halloweentävling.

– Det är halloweentema på hela skolan i dag. Flera klasser har valt ett tema och en jury som består av lärare kommer att utse den klass som klätt ut sig bäst, berättar Freja Theander, som går i nionde klass och är ordförande i Örnaskolans elevråd.

Högstadieskolan var sig inte lik under fredagen. I korridorerna skymtade häxor, clowner, tjuvar och poliser förbi.

– Det är kul att få klä ut sig. Men jag tror inte vår klass har så stora vinstchanser eftersom nästan ingen kille har klätt ut sig, säger Nilla Rosén.

Johnjohn Coseus blev skolans dinosaurie

Generellt hade skolans tjejer gått in mer för maskeraduppdraget, men visst fanns det killar som också hade ansträngt sig med sina karaktärer. Elias Lamzour fick hjälp av sina kompisar att klä sig i en saudiarabisk dräkt. Johnjohn Coseus hade nog skolans mest iögonfallande dräkt: en cirka två meter hög dinosaurie.

Även lärarna tog tävlingen på största allvar. Sven Torhall omvandlades till Greve Dracula och Jacquelin Rumpunen använde svart smink för att bli häxa.

– Det behövde hända något roligt innan höstlovet. Klassen som vinner får också en inkomst till klasskassan att göra något roligt för, säger Freja Theander, som själv satsade på en 1950-talslook.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här