Betongcupen i skateboard i Hyltebruk 2019, i den då precis färdigställda anläggningen.
Betongcupen i skateboard i Hyltebruk 2019, i den då precis färdigställda anläggningen. Bild: Roger Larsson

Skejtarna får bidrag till rampskötseln

Föreningen sköter betongramperna - kommunen parken runt. Nu finns äntligen ett ettårigt avtal kring skötseln av skejtparken i Hyltebruk.

ANNONS
|

Anläggningen invigdes i september 2019, byggd av Hylte skateparkförening, till största delen finansierad av ett bidrag från Arvsfonden. Ända sedan skejtparken stod klar har det rått oklarhet om ansvarsfördelning och skötsel, mellan föreningen eller markägaren som är Hylte kommun. Runt skejtparken finns planteringar och området ska efterhand växa till ett större grönområde med parkskötsel.

Före årsskiftet kom en uppgörelse, som också reglerar Hylte skejtarnas årliga kommunala bidrag. Föreningen får 70 000 kronor om året för sin del av skötseln. I princip handlar det om städning och behandling av betongytorna (ramperna). Kommunen svarar för eventuell klottersanering och reparationer av skadegörelse som sker på området, och för belysning samt grönytevården runt skejtparken.

ANNONS

Redan förra sommaren fick föreningen ett halvt årsbidrag, 35 000 kronor, i driftsbidrag för 2020 genom ett ordförandebeslut av Birgitta Årzén (S).

Uppgörelsen mellan kommunen och föreningen gäller under 2021. Det är bestämt att det ska utvärderas före året är slut och innan det förlängs vidare i tid.

ANNONS