Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Antalet digitala möten har ökat kraftigt i coronakrisen. Nu inreder teamen inom äldreomsorgen i Hylte ett mötesrum för att kunna ha möten i grupper.  Bild: Jessica Gow/TT
Antalet digitala möten har ökat kraftigt i coronakrisen. Nu inreder teamen inom äldreomsorgen i Hylte ett mötesrum för att kunna ha möten i grupper. Bild: Jessica Gow/TT

Sjukskötersketeamet får klimatpengar

De kommunala tjänstemännens resande bidrar såväl till en kompost för förskolebarn som till digitala möten vid Malmagården.

Det är kommunstyrelsen arbetsutskott som under tisdagen beviljat bidrag ur kommunens egen klimatkompensationsfond.

Rehab- och sjukskötersketeamet får 28 000 kronor till att inreda ett mötesrum för digitala möten. Det uppges exempelvis finnas ett tydligt sådant behov för dialog med regionsjukvården i samband med utskrivningar av patienter från sjukhus.

Solgläntans förskola i Långaryd får 1 800 kronor för att köpa in en kompost att sätta upp hos sig. I sin ansökan anger personalen att barnen deltar och lär sig ta hand om avfall, samt att jorden som komposten ger ska användas för plantering av grönsaker och blommor.

Alla tjänsteresor med flyg och bil som görs inom kommunen klimatkompenseras: samma kostnad som läggs på resorna hamnar i en pott ur vilken verksamheter kan söka bidrag till sånt som är till nytta för klimatet.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här